Da kom vi oss endelig i gang med bryggedag nummer to, og vi prøver oss på nok en Flættis, denne gang Sumartokt. Ettersom Flættis sine oppskrifter er enkle å følge og vi var ute etter en Saison så virket dette som et naturlig valg.

Desverre ble akkurat denne bryggedagen litt hektisk for oss. Vi var så lure at vi skulle brygge på en mandag, men vi ville gjøre noen modifikasjoner på det midlertidige meskekaret vi hadde. Siden vi erfarte første gang at vi slet med å få sirkelasjon i meskekaret, så bestemte vi oss for å borre noen flere hull i selve meskekaret (ca 3-600 nye hull). Dette tok såklart mye av tiden vi hadde satt av til selve bryggingen. I tillegg var vi ivrige etter å få koblet og gjort klare 2stk STC-1000 med varmebelter som vi hadde skaffet oss.

Men vi kom i gang, fikk varmet opp meskevann, fylte meskekaret med malt og senket den ned i kokekaret. Alt så ut til å fungere kjempe bra! Sirkulasjonen fungerte fantastisk!!…. i noen minutter. Så begynte alle de nye hullene vi hadde borret å tette seg. Panikken var et faktum. I ren frustrasjon begynte vi å røre febrilske i mesken for å prøve å lage åpning i hullene vi hadde borret. Det fungerte, på en måte, så vi bestemte oss for å fortsette. Vi jobbet konstant med sleiva samtidig som vi bannet og lovet oss selv å kaste det såkalte meskekaret til steder det var varmere enn helvete når vi var ferdige for dagen (and so we did).

Timer senere, såre håndledd, grumsete vørter og optimisme som var snudd til den sterkeste pesimisme, så skylte vi ut og målte OG. Har du sett på makan?! Vi havnet på 1.059, kalkulert OG var 1.056. Vi traff altså mye nærmre enn vi hadde trodd og optimismen kom gradevis tilbake.

Vi startet så oppkok og begynte å koble ferdig STC-ene. Fra dette tidspunktet gikk alt fint. Alt ble ferdig koblet og vi fikk koblet på gjæringsfatene. Vi glemte såklart å ta bilder og film under selve bryggingen, men vi lover å komme sterkere tilbake neste gang

Så alt i alt, så ble det ikke en bryggekveld med kos, men heller masse stress. Men vi er nå positive og tror det er håp. Nå starter neste prosjekt med å få laget et nytt meskekar. Slenger også på en film fra dagen etter, hvor gjæringen er i full gang og STC-ene er oppe og går.

//ilo-static.cdn-one.com/iloapp/gallery/html/embed.html?albumId%3D1%26videoId%3D0%26galleryLocation%3Dalbum%26domainName%3Dsobp.no%26pUrl%3D%2F%2Filoapp.sobp.no%2Fgallery%2FImages%2Fsystem%2FencodingVideo_thumb.jpg%26nUrl%3D%2F%2Filoapp.sobp.no%2Fgallery%2FImages%2Fsystem%2FencodingVideo_resized.jpg%26mUrl%3Dundefined
– Lars & Christoffer