Hei alle sammen!
Da kan vi endelig si at vi offisielt er klare for å bli hjemmebryggere. Vi er tre brødre fra Porsgrunn som lenge har pratet om å begynne med ølbrygging. Men opptatt med arbeid, hjem og familie, så har det ofte blitt med praten.
Men nå har vi endelig tatt skrittet (hvis det er lov å si?) og gått til anskaffelse av bryggerutstyr. Valget falt på en gammel varmtvannsbereder med gassbrenner. Ingen av oss har brygget før, så det skal bli spennende å se hvordan dette blir. Første bryggekveld kan nok sammelignes med å bli med ei jente hjem for første gang i livet, litt nervøs, bein og armer til alle kanter, men gjør så godt man kan og alikevel overaskende imponert over egen prestasjon smiley

Legger ved noen bilder av utstyret vi skal bruke. Så får vi se om vi må gjøre noen modifikasjoner eller lage oppsettet annerledes.

Det ble en delt 200L varmtvannsbereder som rommer opp til ca 68L vann
som kokekar, drevet av en krabbekoker på gass. Kjølespiral er laget av
12mm kobberrør. Meskedunk rommer 50L og er isolert med glava og
liggeunderlag. Vi har også bestilt 2stk STC-1000 fra eBay som skal
brukes til å kontrollere og justere gjæringstemp, men dette er vi ikke
helt sikre på hvordan vi løser ennå (kjøleskap, varmebelte, varmeplate
etc).

Her er også en liten video når vi tester kokekaret for første gang.

//ilo-static.cdn-one.com/iloapp/gallery/html/embed.html?albumId%3D0%26videoId%3D0%26galleryLocation%3Dalbum%26domainName%3Dsobp.no%26pUrl%3D%2F%2Filoapp.sobp.no%2Fgallery%2FImages%2Fsystem%2FencodingVideo_thumb.jpg%26nUrl%3D%2F%2Filoapp.sobp.no%2Fgallery%2FImages%2Fsystem%2FencodingVideo_resized.jpg%26mUrl%3Dundefined

Første bryggedag skjer i morgen, mandag 14.12.2015, hvor søskenbarnet vårt (namedrop) Erik Wågene kommer for å gi oss en liten innføring. Han er en ivrig ølbrygger og vi ser frem til en hyggelig kveld med juging, ølprat og ikke minst faglig opplæring.

Til neste gang..